Coronavirus nu se transmite prin aer conditionat

Curatare aer conditionat
11 ianuarie 2019
reparatii aer conditionat
23 aprilie 2020

Coronavirus nu se transmite prin aer conditionat

curatare aer conditionat covid- 19

revizie anuala aparat aer conditionat

In calitate de gardieni ai aerului interior pe care îl respirăm, frigotehnisti și tehnicienii HVAC stau alături de lucrătorii de sănătate publică în lupta împotriva coronavirusului (COVID-19). Ca și în cazul focarului SARS din 2003, natura aeriană a noului coronavirus (parte a aceleiași familii de viruși ca SARS) situează epidemia – și prevenirea și contenția sa – în fața și centrul pentru profesioniștii VHAC.

Pentru clienții în cauză, prioritatea va fi păstrarea în siguranță a angajaților, a facilităților și a familiilor lor. Contractorii ar trebui să fie conștienți de ceea ce sunt tehnologiile disponibile și să le reprezinte într-un mod onest și transparent, în timp ce observă că prevenirea bolilor nu poate fi rezolvată doar de HVAC.
„Nu puteți garanta că, deoarece ați instalat un anumit produs, ați împiedicat apariția infecțiilor, deoarece există mai multe modalități prin care acestea pot fi transmise”, a declarat William Bahnfleth, membru președinte ASHRAE. „Dacă aș fi contractant, aș fi pregătit să sugerez proprietarului alte lucruri pe care le-ar putea face, care nu sunt neapărat legate de HVAC, care ar reduce riscul de infecție.”
TOTUL DESPRE TRANSMISIA AIRBORNE
Una dintre marile întrebări despre coronavirus – în special din perspectiva HVAC – este cât de importantă are un rol important în transmisia aeriană. În calitate de profesor de inginerie arhitecturală la Universitatea de Stat din Pennsylvania și director fondator al Centrului pentru Mediul Internațional, Bahnfleth este bine prezentat în ceea ce a fost publicat recent pe acest subiect.

„Consensul actual este că este vorba de un transfer de picături predominant mare”, a raportat el. Aceasta înseamnă că picăturile sunt prea mari pentru a rămâne în aer, care sunt răspândite prin tuse și strănut într-o gamă destul de apropiată de alte persoane. Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) plasează acest interval la aproximativ șase metri.
„Dacă ar fi să tușesc sau să strecor în direcția ta neprotejată, unele dintre picăturile care conțin virus care ies din gură sau nas pot intra în gură, ochi sau nas și pot cauza o infecție”, a spus el.

Un alt mod de transmitere implică suprafețe intermediare. De exemplu, o persoană infectată ar putea tuși sau strecura în mâna lor și apoi lăsa materialul infecțios pe un buton de ușă pe care altcineva ar putea să-l atingă și apoi să-l transfere în propria gură sau ochi.
„Dar există și potențialul de transmisie aeriană”, a spus Bahnfleth. „Și dacă virușii viabili sunt în acele picături pe care le produceți, unele dintre ele vor fi suficient de mici încât să rămână în aer mai mult timp. Așadar, nu este imposibil ca particulele infecțioase din aer să poată rămâne suficient de îndelungate pentru a fi colectate, să spunem la grila de întoarcere a unui sistem HVAC, să treacă printr-o conductă și să infectăm pe cineva într-un spațiu diferit. ”

„Deoarece există trei moduri distincte de a transmite o infecție”, a adăugat el, „chiar și controlul perfect al agenților patogeni aerieni nu ar elimina tot riscul.”
UN PRIMER LA PREVENȚIE
Documentul recent referit la poziția ASHRAE privind bolile infecțioase transmise în aer, disponibil împreună cu alte referințe de aici, identifică trei metode demonstrate de combatere a infecțiilor aeriene care au dovada eficacității: ventilație, filtrarea particulelor și UV.

Filtre
Potrivit lui Bahnfleth, orice aparat de curățare a aerului care elimină particulele din aer are un potențial de a reduce expunerea la coronavirus. Întrebarea constă în ce eficiență a filtrului trebuie să fie suficient de eficientă pentru a avea un impact semnificativ asupra gradului de infectare a persoanelor pe ruta aeriană.
Aaron Engel este vicepreședinte al dezvoltării afacerilor, Fresh-Aire UV.

„Filtrele sunt un mijloc excepțional pentru a capta particulele și contaminanții sub-micron, inclusiv PM2.5 (particule care au un diametru mai mic de 2,5 microni)”, a spus el. „Cu cât diametrul contaminantului este mai mic, cu atât trebuie să fie mai puternic captat suportul de filtrare.”

Catenele ADN
Filtrele HEPA (de înaltă eficiență pentru arestarea particulelor), utilizate în mod obișnuit în mediile de îngrijire critică din cadrul unităților de asistență medicală, sunt 99,97 la sută eficiente la capturarea particulelor cu dimensiuni de până la 0,3 microni, a spus el.

Cu toate acestea, la fel ca mulți viruși, coronavirusul este foarte mic, măsurând între 0,06 și 0,14 microni.

„Chiar și filtrele HEPA care au fost testate în laborator cu viruși vor avea un anumit nivel de penetrare”, a spus Bahnfleth. „Nu foarte mult – câteva procente. Dar dacă se întâmplă ceva și dacă este un agent patogen foarte virulent, asta înseamnă că nu ești perfect protejat de infecție de acest filtru. ”
UV
Sistemele de dezinfectare UV pentru HVAC completează filtrarea convențională, a spus Engel, adresându-se microorganismelor suficient de mici pentru a trece prin filtre.

“Contractorii învață acum că filtrele sunt concepute pentru a capta particule mai mari în aer … [în timp ce] dezinfectarea ultravioletă de suprafață și dezinfectarea cu raze UV sunt eficiente pentru inactivarea agenților patogeni”, a spus el. „Sistemele germicide ultraviolete s-au dovedit, de asemenea, că reduc sarcina microbiană și agenții patogeni care se găsesc în sistemul HVAC și în vasul de scurgere, care altfel ar fi introduse și distribuite în plicul clădirii.”

Având în vedere că coronavirusurile sunt transmise prin aer și contact direct, s-ar putea presupune că sistemele HVAC pot răspândi în mod inadecvat infecția, a spus Daniel Jones, președintele UV Resources.

„Picăturile aeriene care conțin agenți infecțioși pot rămâne în aerul încăperii timp de șase minute și mai mult”, a spus el. „Oamenii de știință au descoperit că COVID-19 poate rămâne infecțios pe suprafețe la temperatura camerei până la nouă zile. Corpurile UV-C din aerul superior pot distruge acești microbi atunci când sunt expuși la energia UV-C în câteva secunde. ” Au fost modelate rapoarte de ucid până la 99,9 la sută în primul pas, iar concentrațiile sunt reduse în continuare de fiecare dată când circulă aerul.
Sistemele UV-C de curățare a suprafețelor, Jones a continuat, asigură iradierea 24/7 a componentelor HVACR pentru a distruge bacteriile, virusurile și mucegaiul care se instalează și proliferează pe serpentine, filtre de aer, conducte și tigăi de dren, împiedicând creșterea agenților patogeni care pot în cele din urmă, să devină aerian și să fie circulat de sistemele HVAC. Un sistem instalat pentru iradierea de suprafață HVAC, deși nu este proiectat special pentru acesta, poate furniza, de asemenea, raporturi de ucidere primară a agenților patogeni de până la 30%.

Conform ASHRAE, lungimea de undă germicidă poate ucide 90% din toate microorganismele care trăiesc pe conductele de aer HVAC și bobinele evaporator, în funcție de lungimea de undă intensitatea și lungimea expunerii.
„Deși lungimea de undă germicidă a fost eficientă în uciderea altor soiuri de coronavirusuri, cum ar fi SARS și MERS, oamenii de știință nu știu încă despre impactul UV-C asupra COVID-19, a menționat Jones.

„Cu toate acestea,” a adăugat Engel, „nu avem niciun motiv să credem că va fi mult diferit de alte tipuri similare de viruși.”

APELURI DE CLIENT ȘI ÎNCEPUTURI
Soluții precum UV și filtrele pot ajuta contractorii să abordeze problemele coronavirusului pe care clienții lor le pot aduce pe măsură ce noutățile și cazurile noi de coronavirus continuă să iasă la suprafață.

“Sunt sigur că antreprenorii sunt la fel de nerăbdători ca și clienții lor”, a spus Engel. „Utilizatorii finali caută liniște sufletească, iar contractanții vor să ofere tot ce este mai bun pentru clienții lor. Dar atunci când atât de multe variabile joacă un factor, nu am dori niciodată ca programul să exagereze prea mult. ”

Antreprenorii comerciali, a indicat Jones, pot sugera că managerii de facilități iau în considerare utilizarea atât a aparatelor germicide UV și HVAC din aer superior, cât și pentru a atenua potențialul răspândire a bolilor aeriene în zonele comunale. Persoanele imunocompromise în sălile de așteptare de urgență, centrele de îngrijire urgentă, cabinetele medicului sau centrele de viață creează un mediu în care pacienții potențial nediagnosticați sau netratați sunt aproape de ceilalți

„Oamenii pot răspândi virusul înainte ca cineva să știe că sunt contagioși – și, mai important, înainte ca oricine să poată lua măsuri de precauție”, a spus el. „Prin urmare, revine managerilor unității să folosească măsuri preventive de control al infecțiilor.”

Utilizarea unui sistem dedicat de aer exterior reduce și aerul contaminat, a adăugat Bahnfleth, deoarece aceste sisteme nu recirculează aerul dintr-un spațiu în altul.
Dacă proprietarii de locuințe abordează subiectul, Bahnfleth a sugerat să recomandăm filtre mai bune, controlul umidității, produse de curățare a aerului din cameră și produse UV pentru locuințe, acestea din urmă putând fi instalate pe un cuptor rezidențial sau aer condiționat.

„Sunt practic aceleași soluții pe care le-am folosi în alte tipuri de clădiri, dar ambalate pentru piața rezidențială”, a spus el.

Bahnfleth a instalat filtre MERV 13 pe propriul sistem de acasă. În timp ce acest lucru ar putea crește o picare a presiunii cu o reducere corespunzătoare a debitului de aer, înseamnă pur și simplu că sistemul funcționează puțin mai mult pentru a satisface termostatul. El a sugerat, de asemenea, să continue să funcționeze ventilatorul atunci când răcirea este oprită pentru a elimina particulele.

„Marea problemă cu filtrele din echipamentele de aer condiționat este că sistemele nu fac nimic atunci când sunt oprite, așa că trebuie să-l faci să funcționeze în mod intenționat pentru a circula aer dacă vrei să fie un filtru de aer pentru toată casa,” el a spus. „Filtrarea se poate face și în cameră; filtrarea locală a aerului poate fi o modalitate mai bună de a face față acestui tip mare de picături. ”

De asemenea, el a recomandat să fie atentă la umiditatea relativă a locuinței.

“Recomandarea de mult timp a fost să încercați să mențineți umiditatea relativă minimă între 40 și 60 la sută, deoarece virușii sunt cel puțin viabili în acest interval”, a spus el. „Multe clădiri comerciale au controlul umidității pentru a menține condițiile în acest interval, dar într-o casă în timpul iernii – mai ales dacă este scurgeră și într-un climat rece – umiditatea scade în anii 20 sau mai mici. O idee bună este un umidificator de casă bine întreținut, care îți menține umiditatea relativă la nivelul recomandat. ”

În timp ce HVAC face parte din ecuația de prevenire a bolilor, Bahnfleth i-a sfătuit pe contractori să se gândească la alte strategii care nu sunt legate de HVAC pentru a le împărtăși și clienților lor.

„Din experiența mea, importantul lucru de care trebuie să ții cont este faptul că, de obicei, controlul infecțiilor nu are un glonț de argint”, a spus el. „Reducerea riscului presupune efectuarea unei serii de lucruri diferite, iar controalele inginerești – cum ar fi să introduci filtre mai bune sau să pui UV în clădirea ta – nu este singurul lucru pe care ar trebui să îl faci. Lucruri precum igiena, să fii atent dacă îți atingi fața, dacă dai mâna cu oamenii, dacă te speli pe mâini frecvent … acelea, în multe privințe, sunt la fel de importante. ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button